Ontvang nu gratis het e-book “De acht stappen naar optimale gezondheid.“

Quadrivas Therapy

Als erkend Quadrivas-therapeut zet ik Quadrivas Therapy dagelijks in om mijn cliënten effectief naar een gezond en vitaal lijf te helpen.

Deze manuele therapievorm is een oplossing voor specifieke vasculaire en adipose aandoeningen die vooral bij vrouwen voorkomen. Door de Quadrivas Therapy in te zetten als effectieve behandelmethode en onderhoudsbehandeling worden de bloedvaten hersteld en de vorming van nieuwe vet- en vochtophoping geremd.

Hierdoor komt het lichaam weer in goede conditie en krijgt het zijn oorspronkelijke vormen terug. Er zijn verschillende klachten en aandoeningen te behandelen met Quadrivas Therapy. In mijn praktijk behandel ik voornamelijk vrouwen met lipoedeem.

Quadri-
vas Therapy

Als erkend Quadrivas-therapeut zet ik Quadrivas Therapy dagelijks in om mijn cliënten effectief naar een gezond en vitaal lijf te helpen.

Deze manuele therapievorm is een oplossing voor specifieke vasculaire en adipose aandoeningen die vooral bij vrouwen voorkomen. Door de Quadrivas Therapy in te zetten als effectieve behandelmethode en onderhoudsbehandeling worden de bloedvaten hersteld en de vorming van nieuwe vet- en vochtophoping geremd.

Hierdoor komt het lichaam weer in goede conditie en krijgt het zijn oorspronkelijke vormen terug. Er zijn verschillende klachten en aandoeningen te behandelen met Quadrivas Therapy. In mijn praktijk behandel ik voornamelijk vrouwen met lipoedeem.

Lipoedeem

Ondanks dat er vaak wordt gedacht dat er bij lipoedeem alleen sprake is van een stoornis in het vetweefsel, is vooral een slechte conditie van de bloedvaten de oorzaak van een verstoring van de stofwisseling in de getroffen gebieden. Hierdoor kan het weefselvocht niet goed worden opgenomen door het lymfestelsel. Als gevolg van de slechte bloedvatenconditie en een verstoorde stofwisseling zullen vet en vocht gaan ophopen.

Bij lipoedeem kun je verschillende
klachten ervaren zoals:

5

Vermoeide en/of pijnlijke, snel verzuurde benen die zwaar aanvoelen;

5

Het snel krijgen van blauwe plekken en armen en benen die dikker zijn in verhouding tot de romp;

5

Het nauwelijks helpen van sporten en diëten bij een poging tot afvallen;

5

Een grauwe uitstraling van de huid

Waardoor lipoedeem ontstaat, is onduidelijk. Wel zijn er aanleidingen dat hormonen een grote rol spelen. Dit lijkt de reden dat de symptomen vaak tijdens de puberteit beginnen op te spelen en vervolgens steeds erger worden.

Quadrivas Therapy is de enige niet-invasieve
geneeswijze voor lipoedeem

De behandelmethode zorgt ervoor dat de aangetaste gebieden gestimuleerd worden en de aders weer in goede conditie komen. Hierdoor zijn zowel lipoedeem stadium 1 en lipoedeem stadium 2 volledig omkeerbaar. Voor lipoedeem stadium 3 geldt dat er voor 50% tot 80% herstel mogelijk is. Hoe eerder je lipoedeem behandelt, hoe groter de kans is op volledig herstel.

Quadrivas therapy is ook goed inzetbaar voor:
Spataderen

Spataderen zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen ontstaan door aanleg, lang staan, overgewicht, zwangerschap en trombose. De meest voorkomende klachten veroorzaakt door spataderen zijn een moe of zwaar gevoel in de benen, jeuk, tintelingen, rusteloze benen, pijn en het bloeden van de spataderen. Ook zwelling rond de enkels en het onderbeen kan voorkomen bij een verder afnemende functie van de aders. Met Quadrivas Therapy kun je de aderen laten herstellen en in een gezonde conditie terugbrengen, waardoor ze hun functie weer terugkrijgen.

Diabetes

Bij diabetes kan jouw lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer zelf reguleren omdat jouw alvleesklier onvoldoende insuline aanmaakt (diabetes type 1), of doordat de alvleesklier is uitgeput en weinig tot geen insuline meer aanmaakt en jouw cellen ongevoelig zijn geworden voor insuline (diabetes type 2).

Diabetes is onder te verdelen in diabetes type 1, waarbij het afweersysteem de insulineproducerende cellen in de alvleesklier aanvalt en de cellen uiteindelijk nog maar weinig of geen insuline produceren, en diabetes type 2, waarbij door insulineresistentie de alvleesklier overproduceert en uiteindelijk uitgeput raakt.

Bij diabetes type 2 zijn de bloedvaten vrijwel altijd aangetast. Quadrivas Therapy maakt dit omkeerbaar door de bloedvaten en het weefsel eromheen weer in een goede conditie te brengen. Hierdoor wordt de bloeddruk gereguleerd en worden bijkomende klachten vaak geheel opgelost.

Diabetes type I is aangeboren en helaas niet te voorkomen of te genezen. Wel kunnen klachten die voorkomen bij diabetes type I en een slechte doorbloeding worden verminderd met Quadrivas Therapy.

Rusteloze benen

Rusteloze benen kunnen een volledig neurologische aandoening zijn, maar kunnen ook ontstaan door een slechte doorbloeding waardoor zenuwen in de verdrukking komen. Als de rusteloze benen het gevolg zijn van een slechte doorbloeding biedt Quadrivas Therapy een oplossing. Rusteloze benen uiten zich in een kriebelend, brandend, jeukend, krampend of zeurend gevoel. Vaak spelen deze klachten op in de avond, wanneer je rust pakt en wilt gaan slapen.

Lymfoedeem

Het kan gebeuren dat het lymfestelsel niet meer in staat is om zijn taken goed uit te voeren. Hierdoor treden er verstoringen op in de aan- of afvoer van weefsel- of lymfevocht. Als gevolg hopen vocht en eiwitten op in het lichaamsdeel waar de verstoring zit. Als er sprake is van zo’n verstoring in het lichaam, dan is er sprake van lymfoedeem. Klachten die ervaren worden bij lymfoedeem zijn zwelling, vermoeidheid, pijn, infecties, huidafwijkingen en beperkingen in bewegingen.

Bij lymfoedeem kan Quadrivas Therapy effectief worden ingezet om de klachten te verminderen, en in het geval van secundair lymfoedeem vaak zelfs genezen. Door de bloedvaten weer op een natuurlijke manier te laten functioneren en het lymfestelsel te activeren, verdwijnt het merendeel van de symptomen van secundaire lymfoedeem.

Overgewicht
Doordat we over het algemeen producten eten die zorgen voor pieken in onze bloedsuiker, ontwikkelen we laaggradige ontstekingen en overgewicht. Ons immuunsysteem is daarmee voortdurend actief en zorgt er uiteindelijk voor dat we ongevoelig worden voor insuline. Waarschijnlijk heb je al verschillende dieetpogingen gedaan en lukt het niet om blijvend af te vallen. Insulineresistentie maakt je dik, hongerig, moe en ziek en wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van overgewicht en obesitas. Wanneer hier niets aan wordt gedaan, loop je een heel groot risico om uiteindelijk diabetes te ontwikkelen. Quadrivas Therapy heeft zowel een genezend als afslankend effect doordat afvalstoffen en overtollig vet door het lichaam worden opgeruimd.
Chronische pijn

Veel vrouwen kampen met onbegrepen pijnklachten die onbewust worden veroorzaakt door een verstoring in het bloedvatensysteem. Als je pijnklachten hebt die langer dan drie tot zes maanden duren, spreken we van chronische pijn. Er kunnen heel veel klachten vallen onder chronische pijn, bijvoorbeeld:

 • Vermoeidheid
 • Zere knieën
 • Pijnlijke onderrug
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Gewrichtspijn
 • Fibromyalgie
 • Pijnlijke benen
 • Pijn na een ongeval of operatie
 • Langdurige spanning als gevolg van verkeerde werkhouding, overbelasting
 • Klachten als gevolg van een verkeerd bewegingspatroon

Chronische pijn kost energie, en ontstaat in gebieden van het lichaam waar de doorbloeding niet optimaal is.

De manuele technieken die gebruikt worden bij Quadrivas Therapy zorgen voor een volledig herstel van de bloedvaten en al het omliggende weefsel, waardoor de pijn vermindert en in veel gevallen zelfs verdwijnt.

Zwangerschapsklachten

Zowel tijdens als na een zwangerschap kan Quadrivas Therapy helpen om het lichaam in goede conditie te brengen. Het optimaliseren van de bloedsomloop en het stimuleren van de vochtdrainage verhelpt pijnklachten en voorkomt zowel vochtophopingen als de vorming van spataderen en bekkeninstabiliteit.

Voor of na een operatie
Quadrivas Therapy is niet alleen goed inzetbaar bij aandoeningen of klachten, maar is ook een uitstekende therapie om preventief in te zetten voor operaties. Na een knie-, enkel- of heupoperatie kunnen mensen doorbloedingsklachten of vochtophoping ervaren. Deze klachten kunnen ontstaan doordat orthopedische operaties bij bloedleegte plaatsvinden. Om deze klachten tegen te gaan, is het ondergaan van Quadrivas Therapy voor de operatie een uitstekende manier om het weefsel in een zo optimaal mogelijke conditie te krijgen. Na een operatie kan Quadrivas Therapy het herstel bevorderen, doordat de therapie de doorbloeding stimuleert en hierdoor het lichaam helpt om vocht af te voeren.

Behandelplan

De eerste afspraak bestaat altijd uit zowel een behandeling als een uitgebreide intake waarin we jouw specifieke problematiek bespreken. Op basis van de intake en behandeling kan ik een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is om jouw problematiek aan te kunnen pakken.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat naast de behandelingen met Quadrivas Therapy ook de nodige gezonde leefstijlaanpassingen worden gemaakt. Daarom heb ik een vitaliteitsbox samengesteld waarmee je aan de slag gaat als je start met de Quadrivas behandelingen in mijn praktijk. 

Heb je vragen over Quadrivas Therapy of twijfel je of deze behandelingen ook voor jou geschikt zijn?
Neem gerust even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Alvast beginnen?

Omdat de vraag naar de Quadrivas Therapy erg groot is, werk ik met een wachtlijst die ik behandel op volgorde van aanmelding en prioriteit. Je kunt jezelf via deze link aanmelden voor mijn wachtlijst.
Wanneer je op de wachtlijst staat, maar wel graag alvast beginnen aan jouw reis naar gezondheid, vitaliteit en geluk, ga dan vooral aan de slag met mijn vitaliteitspakket.